Sunday, Apr 14th

Last update08:00:00 PM GMT

You are here: КУЛТУРА Културен афиш Празници и фестивали

Празници и фестивали

„Рефан” омая й театъра

E-mail Print PDF

Популярната българска марка „Рефан” отбеляза своя 20-годишен юбилей с най-успешната бродуейска комедия за недоразуменията между половете.

alt

Благодарение на елитната родна козметика зала 2 на НДК отново посрещна аплодисментите на зрителите по време на предпремиерата на спектакъла “В защита на пещерния човек” от Роб Бекер.

„Рефан” подкрепи творческия проект на режисьора Стоян Алексиев и актьора Димитър Бакалов, за да покажат и на българска сцена моноспектакълът, спечелил сърцата на милиони зрители в повече от 40 държави на повече от 30 различни езика. До момента над 50 актьора в Америка, Европа, Австралия и Азия играят това представление.

alt

Благодарение на материалната и морална подкрепа на управителя на „Рефан” Ангел Попов, който преди месец получи наградата за благотворител №1 от община Пловдив, спектакълът ще посрещне зрителите на своята официална премиера на 21 февруари в зала 2 на Националния дворец на културата от 19.30 часа.

“В защита на пещерния човек”

История

 “В защита на пещерния човек” е брилянтно представление, спечелило сърцата на милиони зрители в повече от 40 държави на повече от 30 различни езика. Прокарващо пътя на помирението в съществуващите недоразумения между мъжете и жените, “В защита на пещерния човек” е играно за първи път през юни 1991 г. в Сан Франциско и скоро след това се мести в Далас. След година в Далас (вече неопровержим хит) “Пещерния човек” се играе в препълнени зали във Вашингтон, Филаделфия и Чикаго преди премиерата си на Бродуей през 1995 г. След две години и половина и 702 представления в Хелън Хайс Тиътър, “Пещерния човек” поставя рекорд като най-дълго играното солово представление на Бродуей. “Екстравагантно смешното и учудващо свежо изследване на пропастта между половете” (Чикаго Сън Таймс) прави “В защита на пещерния човек” “комедиен феномен” (Ню Йорк Таймс).

 alt

“Пещерният човек” е забавен и проницателен спектакъл за отношенията между мъжете и жените, предизвикващо бурен смях и у двата пола. По време на представлението зрителите честичко се побутват с лакет, разпознавайки себе си в историите, разказвани на сцената.

 

Комедиантът Роб Бекер написва “В защита на пещерния човек” за три години, през които прави неформално изследване в областта на антропологията, праисторическата епоха, психологията, социологията и митологията.

alt 

Theater Mogul, световна тетрална продуцентска компания с офиси в Ню Йорк, Цюрих и Рейкявик, придобива международните права за поставяне на спектакъла през 2006 г.. Правата на територията на България се притежават от продуцентска къща “Страйп”. Към днешна дата повече от 50 актьори в Америка, Европа, Австралия и Азия играят това представление. Много други се явяват на прослушвания и репетират, за да донесат смях и ново разбиране за взаимоотношенията между половете на различни сцени из целия свят.

 

Представлението може да бъде видяно в следните държави:

Австралия, Австрия, Белгия, Канада, Хърватска, Чехия, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Гватемала, Унгария, Исландия, Ирландия, Израел, Италия, Япония, Латвия, Литва, Мексико, Холандия, Норвегия, Русия, Словакия, Словения, Южна Африка, Южна Корея, Испания, Швеция, Швейцария, Великобритания и САЩ.

 

От февруари вече и в България, НДК, зала 2

 

Посланията на “В защита на пещерния човек” са универсални, а смехът е един и същ на всички езици.

 

 

 

Започва "Каварна Рок Фест 2011"

E-mail Print PDF

altДнес е началото на вече традиционния рок фестивал Каварна Рок Фест. Тридневното рок събитие ще продължи до 17-ти юли включително.
Read more...

Първи младежки фестивал във Варна

E-mail Print PDF
altПървият по рода си младежки фестивал на Варна „Fun City” ще се проведе от 25 юни до 3 юли 2011 г. в гр. Варна, като обхване главните алеи на Морската градина, Морско казино, сцена „Раковина”, Радио Варна, сцена „Амфитеатър” и централен плаж. Стотици млади хора - творци, представители на неправителствени оганизации, формални и неформални групи ще се изявят в различни области на музиката,
Read more...

H.O.P.E Music Festival Казанлък

E-mail Print PDF

altHope Music Festival е първият по рода си фестивал в Казанлък. Организаторите си поставиха за цел да направят едно неповторимо събитие

Read more...

Празник на Розата

E-mail Print PDF

История на празника


Празникът се празнува за първи път през 1903 г. Традиционно се провежда през

Read more...
  • «
  •  Start 
  •  Prev 
  •  1 
  •  2 
  •  Next 
  •  End 
  • »

Page 1 of 2